péntek, április 21, 2023

10 .fejezet

Helló! 😊
Újabb péntek, újabb fejezet. Elöljáróban annyit mondhatok, hogy elég izgalmas lesz a rész, esemény esemény után. És hát a vége... megdöbbentő, talán ez a legjobb szó rá. Mint mindig, most is kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményetek.
Még találkozunk egy hét múlva, akkor jön az utolsó fejezet. Addig is kellemes olvasást! 😘






10. fejezet

London (Anglia)
MI6 központ
2016.05.25.
15:30
 
- Bármi hír Kozlovról? – kérdezi Harry, miközben belép a laborba azon a napon, mert Niall behívta őt.
- Nem igazán. Semmi érdekeset nem csinált az elmúlt tíz napban, leszámítva, hogy elment boltba és a hotelszobájában maradt és fizetős filmeket rendelt.
Harry a homlokát ráncolja.
- És biztosan tudjuk, hogy ott van?
Niall bólint.
- Igen. Hallottuk, hogy használja a mosdót, meg telefonál is valakivel. Mindent felveszünk, és egy fordító tájékoztatott minket, hogy arról beszélt valakivel, hogy visszamegy Oroszországba, mert minden más megbukott. Szóval abban a percben, hogy el akarja hagyni az országot, elkapjuk őt.
- Kivel beszélt telefonon? – kérdezi Harry leülve mellé.
- Az anyjával, úgy tűnik. Lenyomoztuk a telefonját, ami a nő számához vezetett. Oroszországban él, de idehoztuk őt kihallgatásra. Az előbb érkezett meg a reptérről, úgyhogy a tiéd most már.
- Az anyja? – rázza meg a fejét Harry. – Kozlovnak akkor nem fog tetszeni, hogy a nő itt van. És hogyan került ő a képbe?
- Nincs túl tiszta múltja – szól közbe Liam, miközben besétál Zaynnel a nyomában. Átad Harrynek egy aktát. – Nikita Kozlov, hatvannégy éves. Börtönben volt emberölésért, gyilkossági kísérletért és kábító-szerkereskedelemért huszonöt éves korától. Most feltételes szabadlábon van Oroszországban, de beszéltünk a megbízott tisztjével, aki megengedte, hogy idehozzuk, ha éjszaka bezárjuk őt.
- Az nem lesz probléma – mondja neki Harry, ahogy átnézi az aktáját.
Két ügynök lép be a laborba egy öreg nővel, aki biztosan Kozlov anyja, majd leültetik őt egy székre Niall asztala előtt.
- Ms. Kozlov – kezdi el Harry, miközben a nő előtt lévő asztalnak támaszkodik. – 09-es ügynök vagyok, és szeretnék önnek feltenni néhány kérdést.
A hölgy összezavarodva néz rá.
- Én nem csináltam semmit. Miért vagyok itt?
- A fia miatt.
- Ivan? – kérdezi a nő, hirtelen ideges lesz.
- Igen. Arról tájékoztattak minket, hogy kapcsolatba lépett vele az elmúlt pár napban. Nem tudom, hogy ön tisztában van-e ezzel, de a fia benne van egy nagyon komoly…
- Én nem tudok semmit – feleli. – Szeretnék elmenni most.
Harry vesz egy mély lélegzetet.
- Nem mehet és nem is fog sehová sem menni, amíg információkat nem árul el nekünk a fiáról.
A nő felsóhajt, aztán lenéz a kezeire.
- Öt éve nem láttam őt, és három nappal ezelőtt, amikor felhívott, ez volt az első alkalom, hogy olyan hosszú idő után hallottam felőle. Nem tudom, hol van.
- Mi tudjuk, hogy hol van, és láthatja őt, amint mindennek vége van – mondja neki Harry. – Tudja, hogy hol van a miniszterelnökünk?
A nő bólint.
- Nos, a fia elrabolta őt, mi pedig meg akarjuk találni, mielőtt a fia valami… rosszat csinál. Miért hívta fel önt, Ms. Kozlov?
- Megkérdezte, hogy kijöttem-e már a börtönből, és azt mondta, vissza akar menni Oroszországba, mert minden tönkrement, amit eltervezett. De még nem mehet haza, mert még van egy utolsó dolog, amiről gondoskodnia kell.
Harry aggodalmas pillantásokat vált Liammel, majd visszanéz az asszonyra.
- Azt elárulta, hogy mi az a dolog?
- Nem, de motyogott valamit a tízes számról, és mondott valamit csütörtök este kilenc óráról. Aztán azt mondta, szombaton hazajön – válaszolja, szörnyen idegesnek néz ki.
- Azt tervezi, hogy holnap megöli a miniszterelnököt – feleli Liam, majd sietve elhagyja a helyiséget.
- Mondott még valamit? – erőlteti Harry egyenesen felállva. A nő megrázza a fejét.
- Kérem, ne öljék meg őt. Kérem.
- Nem fogjuk.
- Megígéri? – kérdezi, de Harry nem válaszol. Niallhez fordul.
- Meg kell találnunk a miniszterelnököt, mielőtt túl késő lesz. Kozlov terve füstbe ment, ami azt jelenti, hogy most már felesleges számára Mr. Cameron.
Niall bólint, majd elkezd írni valamit a számítógépén. Harry az ügynökök felé néz, akik behozták Ms. Kozlovot.
- Vigyék őt egy cellába.
- Mi a következő lépésünk? – kérdezi Zayn, és gyorsan követi őt a lift felé.
- Meglátogatjuk a fiát.

***

- Az erősítés Kozlov szobája mellett lévő szobákban van, és egy másik csapat vár lent az előtérben. Ha bármi baj történik, tudni fogjuk – biztosítja Harryt Niall, míg a liftben van Zaynnel, úton Kozlov szobájához.
Jelez a lift, majd kinyitódnak az ajtók, így elindulnak a 451-es szoba felé. Harry kopog, és amikor nincs rá válasz, erősebben üt rá.
- Ivan Kozlov, jöjjön ki a szobából feltartott kezekkel!
Meghallja, hogy kinyitódik egy ablak, így berúgja az ajtót és berohan Zaynnel maga mögött. Kozlov már félig kint van az ablakon, de Harry lábon lövi őt, amitől a hátára esik és felordít fájdalmában.
- Most már soha nem tudjátok meg, hogy hol van a miniszterelnökötök – köpi a szavakat Kozlov, miközben Harry felhúzza őt és hagyja, hogy Zayn megbilincselje.
- Ó, szóval kockáztatnád érte anyád életét? – kérdezi Harry, mire Kozlov arca elsötétül.
- Nálatok van az anyám?
Harry bólint.
- És egyenesen visszaküldjük a börtönbe, ha nem működsz együtt. A te döntésed.

London (Anglia)
MI6 központ
2016.05.26.
11:30

Mint kiderül, Kozlovot nem igazán érdekli az anyja, mert nem volt hajlandó együttműködni, vagy bármit is mondani a miniszterelnök hollétéről, ami nem adott Harrynek más választást, mint hogy bedobja egy cellába és megvárja, amíg átszállítják őt egy moszkvai börtönbe, ahol kivárhatja a bírósági tárgyalását.
- Többszöri vádemelésünk van ellene, úgyhogy kizárt, hogy valaha is kiengedjék – mondja neki és Zaynnek Liam azon a délelőtt, amikor belépnek az irodájába. – A mai nap folyamán szállítják őt el az anyjával együtt a reptérre, aztán vissza Moszkvába.
- És akkor nincs új hír a miniszterelnök megtalálásáról? – kérdezi Harry csak a biztonság kedvéért. Liam szomorúan megrázza a fejét.
- Niall mindent megtesz, amit tud, de kell egy kis idő, amíg áttöri a tűzfalat és megtudja, honnan származnak a kamerafelvételek. Valaki pulóverben és maszkban jár be hozzá, hogy adjon neki enni egy nap kétszer, de eddig semmi mást nem láttunk. Sajnos azt kell kérnem tőletek, hogy menjetek haza és várjatok a további utasításig.
- Ennyi? Egyszerűen feladjuk? – kérdezi Harry felállva. – Louis nem hiába halt meg.
- 09-es ügynök, mindent megteszünk, amit tudunk, de itt most nincs hasznotok. Az kell, hogy…
- Igen, tudom. Az kell, hogy folyamatosan rendelkezésre álljunk. A régi történet – motyogja Harry, majd minden további szó nélkül elhagyja az irodát.

***

London (Anglia)
Styles-Malik rezidencia
2016.05.26.
19:45

Harry telefonja hirtelen megcsörren, felébresztve őt a jól megérdemelt alvásából. Niall az.
- Helló?
- 09-es ügynök, be kell jönnötök, amint lehetséges. Kozlov megszökött.
Harry rekordidő alatt száll ki az ágyból és egyenesen a szekrényéhez megy. Amikor Niall nem „Harryvel” köszönti őt, hanem „09-es ügynöknek” hívja, komoly a helyzet.
- Hogy érted, hogy megszökött? Hogy lehetséges ez? – kiabálja a telefonba, miközben egy pólót keres.
- A reptérre vitték őt, amikor megjelent egy fekete kisteherautó és a kocsiba ütközött, így az lefordult az útról. Kozlov beszállt a kisteherautóba és eltűnt. Segítsége volt.
Harry kihangosítja a telefont, miközben felöltözik.
- Megvan a rendszámtábla?
- Nincs, de most be kell jönnötök. Lehet, hogy meg fogja ölni a miniszterelnököt, és lehet, hogy találtam valamit.
- Ne is mondj többet.
Zayn és ő beszállnak a kocsijába, aztán rekordidő alatt érnek be a központba.
- Mondj el mindent – szólal meg Harry, amint leér a laborba. Mindenki rohangál, hívást fogad, vagy indít, és Liam is hisztérikus, kiabál mindenkivel, aki nem csinál valami hasznosat.
- A kamera Westminsterben van, hogy pontosak legyünk, de ez minden, amit el tudok mondani.
- Westminsterben? – ráncolja a homlokát Harry.
- Igen. A miniszterelnök pont az or…
- Az orrunk előtt volt – ismétli meg Harry. – Gyorsan csinálj egy térképet az összes helyről Londonban, amik kapcsolatban voltak ezzel az üggyel.
Niall gyorsan ír valamit, majd Harry a monitorhoz hajol.
- St. James Park, Abingdon Street, Warwick Square… Kozlov anyja azt mondta, hogy a fia motyogott valamit a tízes számról. Te magad mondtad. Egész végig az orrunk előtt tartotta a miniszterelnököt. Mi lenne jobb hely annál, mint amit már megnéztünk?
Niall összezavarodik egy másodpercre, mielőtt összerakja a képet.
- A saját otthona. Downing Street 10. Most már mindennek van értelme; hogy miért nem tudtam meghatározni a kamera helyzetét, mert a miniszterelnöknek le van védve az épülete, és senki sem tudja meghekkelni, kivéve, ha megvan a kód.
- Ami azt jelenti, hogy Kozlov és az a valaki, aki segített neki megszökni, úton vannak most oda, nekünk pedig oda kell mennünk és megállítani – szól közbe Zayn, egyik kezét Harry vállára téve.
Liam tart feléjük mérges arckifejezéssel.
- Mi folyik itt?
- Az előbb oldottuk meg az egész ügyet, uram – feleli Harry. – Engedélyezed a folytatást?
- Fogalmam sincs, hogy mit akartok csinálni, de engedély megadva. Horan, avass be. De először, kell egy háttércsapat, ami követi őket és készenlétben van arra az esetre, ha bármi történne.

***

London (Anglia)
Downing Street 10
2016.05.26.
20:15

Harry a bejárati kapuknál parkol le a kocsival, és miután Liam felhívja a biztonságiakat, hogy megbizonyosodjon róla, megkapják a hozzáférést, átmennek a kapukon.
- Kozlovnak fogalma sincs, hogy mentek, mert nem sikerült bejutnia a ház bejáratára néző kamerába. Halkan kell mozognotok, különben lehet, hogy olyan valamit fog csinálni, amit mindannyian megbánunk.
- Vettem – feleli Harry az órájába.
- És még… nem nyomásként, de a miniszterelnök élete gyakorlatilag a kezedben van, 09-es ügynök.
Harry a szemeit forgatja.
- Köszi, Niall. Szép lelkesítő beszéd.
Amint az épület előtt vannak az ajtónál, Harry meglátja a kerítés közelében a fekete kisteherautót, ami azt jelenti, hogy Kozlov már ott van. Zayn előveszi a pótkulcsot, amit Liamtől kapott, így nem okoznak felfordulást és csapnak zajt, amíg bejutnak.
- Niall elküldött egy térképet a házról, a titkos szobákkal meg mindennel. Az élő videófelvételekből ítélve Mr. Cameron biztosan valahol az alagsorban van.
Zayn egy szobára mutat, ami sárga vonalakkal van körbe rajzolva.
- Itt. Ez az egyetlen titkos helyiség a házban a tengerszint alatt, és amit nem kutattunk át.
- Kozlov bent van. Látom őt. Egyedül van.
Harry megfogja a fegyverét, majd jelez Zaynnek, hogy menjen az iroda felé, ahol a titkos helyiség elhelyezkedik.
- Remélem, nem kell sok idő ahhoz, hogy megtaláljuk azt az ajtót – feleli Harry, miközben belépnek az irodába.
- Harry – suttogja Zayn, aztán egy könyvespolcra mutat, amit elmozdítottak, felfedve mögötte egy helyiséget. Harry bólint.
- Igen.
Odasétál először, és kinyitja a polcot, felfedve egy lépcsősort.
- Eltűnt most. Már nincs a szobában – tájékoztatja őt Niall. - Óvatosan haladj tovább.
Harry pontosan ezt teszi, mivel lassan megy le a lépcsőn, és amint eléri az utolsót, azonnal meglátja a miniszterelnököt. Ellenőrzi, hogy senki sincs a közelben, mielőtt odafut.
- Látlak! Harry, látlak! Megtaláltad! Hol van Zayn? HARRY, VIGYÁZZ!
Harry maga mögé néz, ahol egy fahusángot lát az arca felé közeledni, mielőtt minden elsötétül.

***

Isten tudja, mennyi idővel később ébred fel, egy székhez kötözve a miniszterelnök mellett egy üres helyiségben. Nincs bekötve a szája, így Zaynért kiabál.
- Itt a partnered – hallatszik Kozlov mély hangja, mielőtt egy fekete öltönybe öltözött test gurul le a lépcsőn. – Pár órára ki lesz még ütve.
- Megölted őt? – kérdezi Harry, Zayn testére nézve. Kezei és lábai össze vannak kötözve, szemei pedig csukva vannak, de lélegzik.
- Még nem – válaszolja Kozlov, végre leérve a lépcsőkön és felfedve magát. Aztán a kamera felé fordul és beleszól. – Ha a háttércsapatból bárki az épület bejárata felé megy, lelövöm a miniszterelnököt, mielőtt mindkét ügynökötöket is megölöm.
Ezután elveszi Harry óráját, kiveszi a zsebéből a fülkészülékét, a földre dobja őket és rájuk lép. Elővesz egy pisztolyt, majd rálő a kamerára, ami azt jelenti, hogy az MI6 minden kapcsolatot elveszített Harryvel és Zaynnel, és senki sem tudja, hogy mi történik.
- Be kell vallanom neked, Styles ügynök – a hideg szalad végig Harry gerincén vezetéknevének hallatára. Kizárt. – Te és a haverod, Malik elég jól küzdöttetek. Nagy kár, hogy mindig egy lépéssel előttetek voltam.
- Hogy csináltad? Hogy vitted véghez mindezt? Kizárt dolog, hogy egyedül meg tudtad volna csinálni – teszi fel a kérdést Harry, megpróbálva nyugodtnak maradni. Kozlov felnevet.
- Természetesen nem voltam egyedül. Megöltétek a cinkosaim nagy részét, de elfelejtettétek a legértékesebb fegyveremet.
Harry a homlokát ráncolja.
- Miről beszélsz?
Kozlov elvigyorodik, majd a sötét lépcsősor felé néz.
- Most már bejöhetsz és befejezheted a munkát.
Harry néhány lépést hall meg, mielőtt egy pulóverben lévő sötét alak jön le az emeletről. A szíve megáll, és úgy érzi, hogy hányni fog.
- Louis?
És ott van Louis. Nem halt meg. Egészségesebb, mint valaha, pisztoly van a kezében és komoly kifejezés van az arcán.
- Egész végig neki dolgoztál? – kérdezi Harry, hangja megtörik a végén.
- Ó, milyen aranyos ez? – olvadozik Kozlov. – Bejössz neki.
- Azt hittem, halott vagy – folytatja Harry, Louis-ra nézve. Louis vállat von.
- Nos, rosszul gondoltad. Biztosan elég meggyőző voltam, igaz?
- Te… te neki dolgoztál. Valójában nem vétetted el a lövést. Tudtam, hogy nem tehetted. Az egész egy színjáték volt – feleli Harry. Még soha nem érezte magát ennyire becsapottnak, vagy hogy ennyire összetört a szíve.
- Mi az? Azt hitted, csak azért, mert lefeküdtünk, házasok vagyunk vagy ilyesmi?
Harry lenéz a lábaira.
- Megbíztam benned.
- Ha meg akarod menteni a világot, nem szabad bíznod, Styles.
Harry megrázza a fejét.
- Tudhattam volna. Amikor azt mondtad, hogy már dolgoztál vele, én pedig megkérdeztem, hogy kit akart megöletni veled, azt mondtad, meg kellene ölnöd magad, ha elmondanád nekem. Ami azt jelenti, hogy te voltál az, akit felbéreltek, hogy ölje meg a miniszterelnököt. Csak hogy ne piszkolja össze a kezeit.
Louis vállat von.
- Nagy kár, hogy mindenki azt hiszi, halott vagyok, és sosem gyanúsítanának engem, igaz?
- De miért nem ölted meg, amikor először lehetőséged volt rá?
Kozlov szólal meg.
- Volt egy tervem, de az egész tönkrement, amikor megtaláltátok a lőporszállítmányt és átvettétek mindennek az irányítását, amit felépítettem. Most már annyi maradt nekem, hogy megöljem mindhármatokat és eltűnjek.
- Nem fogsz túl messzire jutni – figyelmezteti Harry.
- Ó, de szerintem igen. Bár te ezt már nem fogod megtudni.
Folytatja, arról beszélve, hogyan fog eltűnni, de Harry csak arra tud gondolni, hogyhogy nem vette észre Louis-t korábban.
Amikor Louis annyira ijedtnek nézett ki egyszer, amikor Harry azt mondta neki, rájött, ki ő, azt hitte, leleplezték az álcáját, de Harry az igazi nevéről beszélt. Amikor Louis véletlenszerűen eltűnt, még fél napra is, igazából beavatta az ellenséget a fejlődésükbe.
- Az egész színjáték volt? – teszi fel a kérdést Harry.
Louis bólint, betöltve a pisztolyát.
- Jó színész vagyok, nem igaz? Az akartam lenni, amikor fiatal voltam, de aztán a terv megváltozott. Nem panaszkodhatok most.
Megfordul, és lelövi Zaynt, amitől Harry arca megrándul. Nincs figyelmeztetés, semmi. Egyszerűen lelőtte őt hidegvérrel.
- Kizárt dolog – rázza meg a fejét Harry. – Megbíztam benned. Mindannyian megbíztunk benned.
- Nem mondtam neked, hogy ne bízz meg senkiben? Figyelmeztettelek.
- De… én nem… – feleli Harry szomorúan, feladva. – Láttam, ahogy meghalsz.
Louis figyelmen kívül hagyja őt, majd Kozlovra néz.
- Csak szólj, hogy mikor, főnök.
Harry könyörgő szemekkel néz rá, és szemkontaktust létesítenek. Egy másodpercre, csak egyre, Louis szeme sajnálattal rebben meg.
De aztán elsül a fegyver, Harry pedig a hátára esik, és minden elsötétül.

2 megjegyzés:

  1. Szia.
    Ahh, erre vártam egész nap! Ez tartotta bennem a lelket, hogy este lesz mit olvasnom! 😍 Nagyon féltem nekiállni, mert ajj... Annyira tudtam, mikor feljött ez az egész, hogy Louis gyanús. És most hogy így Harry elgondolkodott a dolgokon, annyira érthető, hogy miért tűnt el mindig. Meg minden is. De Louis él!!! Jó, amúgy tudtam, hogy él, mert élnie kell, de akkor is. 😂 Annyira éreztem... Basszus Louis. Mérges vagyok azért rá, mert nem teheti ezt. Nagyon nem. Tudja mit élt át Harry??? Tudja?? És ahogy beszélt most, huh. Megvertem volna😂 amúgy mikor arról volt szó, hogy fekete pulcsis kapucnis alak megy be hozzá, tudtam, hogy Lou az.
    "- Most már bejöhetsz és befejezheted a munkát.
    Harry néhány lépést hall meg, mielőtt egy pulóverben lévő sötét alak jön le az emeletről. A szíve megáll, és úgy érzi, hogy hányni fog.
    - Louis?" Ez a rész... Nem kicsit esett rosszul amúgy a szívemnek. És mi az hogy lelőtte Zaynt?? Na jó, kivagyok!! Tuti hogy nem tette, tuti hogy valami ott is van, mert mint mondta Louis, jó színész! És nem Harryt lőtte le!! Neeeeem!
    "Egy másodpercre, csak egyre, Louis szeme sajnálattal rebben meg." Ez miatt gondolom hogy nem! Valami itt is van, tudom, érzem. Louis nem tenné ezt Harryvel. Nem. Nem. Nem. Nem és nem!!!
    Jesszus, nagyon kész vagyok!! Totál bepörögtem!! Kell a köviiii! Nagyooon! Mindent is tudni szeretnék!! Bár sajnálom, hogy ilyen hamar vége lesz. 😭
    Imádtam, köszönöm! Izgatottan várom a folytatást! 😍❤️
    DreamyGirl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia 😊
      Igyekeztem minél előbb kirakni, hogy olvashassátok. Hát igen, ez sajnos már ott lógott a levegőben egy ideje, és nem alaptalanul...Jaja, így utólag már teljesen világos, csak akkor nem gondoltunk bele. Na igen, ha valaki, akkor Louis nem halhatott meg 😀 Ilyen sztorit amúgy se tudnék fordítani, a happy endeket szeretem 😀 Tőlem is kapott volna 😀 Nagyon nem szerettem ezt a stílusát.
      Teljesen megértem, egyik sokk a másik után jött nekem is, amikor először olvastam. Még fel se fogtam, hogy ott van Lou, és hogy mit művelt, már rá is lőtt Zaynre... Harryről meg aztán ne is beszéljünk.
      Annyit mondhatok, hogy a következő részből minden kiderül 😏
      2 nap és hozom is az újat 😀 Igen, én is nagyon olvastam még, szerettem ezt a világot.
      Örülök, hogy tetszett 💝

      Törlés